wtorek, 29 marca 2016

Kajzerka zapiekana z jajkiem...

Produkty potrzebne do wykonania dania:

  • kajzerka,
  • jajko, 
  • boczek, 
  • szczypiorek i/lub ząbek czosnku,
  • przyprawy do smaku (sól, pieprz).
 Wykonanie: 

Kajzerkę przeciąć obcinając 1/5 , wydrążamy miąższ ze środka. Jajko umyć i sparzyć.


Cebulę myjemy, obieramy i ponownie myjemy.


  
Boczek wraz z cebulą drobno kroimy w kosteczkę.


  Podsmażamy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku.



Szczypiorek myjemy i drobno kroimy.


Do wydrążonej kajzerki dodajemy podsmażony boczek z cebulą. 
 

  
Następnie wybijamy jajko tak aby żółtko się nie rozlało, można posolić. 







 
Na wierzch można posypać odrobiną szczypiorku.

 
Pieczemy w piekarniku do ścięcia się białka 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.





SMACZNEGO! 

Kajzerki przygotowała klasa II THŻ. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz