- kajzerka,
- jajko,
- boczek,
- szczypiorek i/lub ząbek czosnku,
- przyprawy do smaku (sól, pieprz).
Kajzerkę przeciąć obcinając 1/5 , wydrążamy miąższ ze środka. Jajko umyć i sparzyć.
Cebulę myjemy, obieramy i ponownie myjemy.
Boczek wraz z cebulą drobno kroimy w kosteczkę.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju i doprawiamy do smaku.
Szczypiorek myjemy i drobno kroimy.
Do wydrążonej kajzerki dodajemy podsmażony boczek z cebulą.
Następnie wybijamy jajko tak aby żółtko się nie rozlało, można posolić.
Na wierzch można posypać odrobiną szczypiorku.
Pieczemy w piekarniku do ścięcia się białka 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz