niedziela, 20 marca 2016

Krewetki na sałatce...

Do przygotowania krewetek potrzebne są:
  • 500 g krewetek mrożonych, 
  • 3 ząbki czosnku,
  • 0,5 kostki masła, 
  • sól i pieprz do smaku.
Do przygotowania sałatki potrzebne są:
  • 1 mała kapusta pekińska, 
  • 1 świeży ogórek, 
  • 1 pomidor,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek, 
  • sól i pieprz do smaku.  
Sposób przygotowania dania: 

Krewetki rozmrozić i umyć.

Czosnek obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. 


Następnie dodać krewetki smażyć kilka minut z obu stron, na końcu posolić.  


W międzyczasie przygotować sałatkę. Warzywa umyć, kapustę drobno poszatkować. Ogórka, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. 


Wszystkie warzywa razem wymieszać dodając oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.


Na talerzu ułożyć liść kapusty pekińskiej na nim porcje sałatki, na wierzchu ułożyć wcześniej przygotowane krewetki.


Danie przygotowała klasa II THŻ
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz