- 500 g krewetek mrożonych,
- 3 ząbki czosnku,
- 0,5 kostki masła,
- sól i pieprz do smaku.
- 1 mała kapusta pekińska,
- 1 świeży ogórek,
- 1 pomidor,
- 1 papryka czerwona,
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól i pieprz do smaku.
Krewetki rozmrozić i umyć.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na maśle.
Następnie dodać krewetki smażyć kilka minut z obu stron, na końcu posolić.
W międzyczasie przygotować sałatkę. Warzywa umyć, kapustę drobno poszatkować. Ogórka, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę.
Wszystkie warzywa razem wymieszać dodając oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.
Na talerzu ułożyć liść kapusty pekińskiej na nim porcje sałatki, na wierzchu ułożyć wcześniej przygotowane krewetki.
Danie przygotowała klasa II THŻ
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz