Sałatka I:
- 2 sałaty lodowe,
- 100g rukoli,
- ser feta,
- filet drobiowy,
- słonecznik łuskany,
- olej,
- sos: 2 łyżki oleju + 1 łyżeczka musztardy + 1 łyżka miodu + szczypta soli i pieprzu.
- pomidor,
- ser feta,
- filet drobiowy,
- słonecznik,
- olej,
- orzechy,
- sos: 2 łyżki oleju + 1 łyżeczka musztardy + 1 łyżka miodu + szczypta soli i pieprzu.
- bagietka,
- masło,
- oregano; bazylia.
Wykonanie dania:
- Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Następnie ostudzić.
- Bagietę pokroić w skośne kromki, posmarować masłem z dodatkiem ziół (bazylia, oregano)
- Grzanki zapiekać w nagrzanym piekarniku 180st. przez 10 min.
- Wszystkie warzywa umyć i odpowiednio rozdrobnić; sałatę lodową "poszarpać" na małe kawałeczki, pomidora i ser feta pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
- Gotową sałatkę podać z ciepłymi grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz