niedziela, 20 marca 2016

Sałatki z grzankami...

Produkty potrzebne do wykonania:

Sałatka I:
  • 2 sałaty lodowe,
  • 100g rukoli,
  • ser feta, 
  • filet drobiowy,
  • słonecznik łuskany,
  • olej,
  • sos: 2 łyżki oleju + 1 łyżeczka musztardy + 1 łyżka miodu + szczypta soli i pieprzu. 
Sałatka II:
  • pomidor,
  • ser feta,
  • filet drobiowy,
  • słonecznik,
  • olej, 
  • orzechy,
  • sos: 2 łyżki oleju + 1 łyżeczka musztardy + 1 łyżka miodu + szczypta soli i pieprzu.
Grzanki:
  • bagietka,
  • masło,
  • oregano; bazylia. 

Wykonanie dania:

  •  Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Następnie ostudzić.


     
  •  Bagietę pokroić w skośne kromki, posmarować masłem z dodatkiem ziół (bazylia, oregano)



  • Grzanki zapiekać w nagrzanym piekarniku 180st. przez 10 min.
  • Wszystkie warzywa umyć i odpowiednio rozdrobnić; sałatę lodową "poszarpać" na małe kawałeczki, pomidora i ser feta pokroić w kostkę. 





  • Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
  •  Gotową sałatkę podać z ciepłymi grzankami.

 


SMACZNEGO! 

Sałatki przygotowała klasa I TŻ. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz