niedziela, 3 kwietnia 2016

Ziemniaki faszerowane...

Produkty potrzebne do wykonania:
  • 6 ziemniaków (porcja dla 6 osób),
  • 2 cebulę,
  • 2 łyżki margaryny, 
  • 150 g żółtego sera,
  • 1 łyżka oleju,
  • bazylia; oregano; sól; pieprz do smaku.

Wykonanie dania:

  • Ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinach, a następnie ostudzić.
  • Każdego ziemniaka przekroić wzdłuż i wydrążyć (powstaną "łódeczki").
  • Cebulę umyć, obrać; posiekać i podsmażyć na margarynie.
  •  Całość dodać do ziemniaków wydrążonych z "łódeczek".

  •  Ziemniaki z cebulą dokładnie wymieszać i dość mocno doprawić do smaku (oregano i bazylią).

  •  Przygotowanym farszem napełnić "łódeczki" ziemniaczane.
  •  Każdą "łódeczkę" posypać startym żółtym serem.

SMACZNEGO! 

  Ziemniaki faszerowane przygotowała klasa I TŻ. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz