piątek, 10 czerwca 2016

Sałatka z makaronem chińskim...

Produkty do przygotowania sałatki:
  • pomidor,
  • ogórek,
  • papryka,
  • kukurydza konserwowa,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 porcje makaronu z zupek chińskich,
  • majonez,
  • dodatki do dekoracji: koperek lub pietruszka.
Sposób wykonania:
  • Makaron przełożyć do miseczki i zalać 2 szklankami wrzątku, odstawić na 10-15 minut. 
  • Warzywa, umyć, obrać, umyć i odpowiednio rozdrobnić. 
  • Kukurydzę odsączyć i dodać do wcześniej pokrojonych warzyw. 
  • Zaparzony i wystudzony makaron dodać do całości.
  • Na koniec dodać przyprawy i majonez. 









Smacznego! 
Sałatkę przygotowali młodzi kucharze z klasy III TŻ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz