poniedziałek, 30 maja 2016

Racuchy z bananami, jabłkami i czekoladą...

Produkty potrzebne do wykonania dania (porcja na 4 osoby):
  • 400 g mąki pszennej, 
  • 30 g drożdży, 
  • 1 łyżeczka cukru, 
  • 1,5 szklanki mleka ciepłego, 
  • szczypta soli, 
  • 3 jajka,
  • cukier waniliowy,   
  • olej do smażenia,
  • dodatki: 4 banany, 2 jabłka, 200 g czekolady, 15 g cukru pudru. 
Sposób wykonania:

Jajka sparzyć, wybić do miski. Dodać mąkę, ciepłe mleko, drożdże, cukier, szczyptę soli. Wszystkie produkty połączyć. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na około 20 min. 
Owoce umyć, obrać ze skórki i odpowiednio rozdrobnić.
Wyrośnięte ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej. Na porcjach ciasta układać owoce. Smażyć z obu stron na jasno złoty kolor. Usmażone racuchy układamy na talerzu, posypujemy cukrem pudrem, polewamy rozpuszczoną czekoladą. 
 

 

Racuchy przygotowała klasa ITŻ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz